Sunnuntai ja 27.6. Jopas olikin kulunut todella pitkä aika edellisestä kirjoituksesta, mutta nyt kun on kuviakin mitä laittaa sekä videoita, niin on hyvä päivittää.  Aika tavallista arkea on ollut tähän asti ennen juhannusta viime kirjoittelun jälkeen. Ossin kanssa ollaan leikitty ja treenattu niin tokoa kuin damin noutoakin. Ja firmani puolesta saamistani lahjoista yksi oli littana kankainen frisbee, joka on Ossin mielestä huippukiva lelu.  Eli firmallani on sellainen laskupalvelu ja joka tarjoaa tuon palvelun, niin niillä on myös asiakaslehti ja tuon lehden mukana tuli nyt lahjoja parisen viikkoa sitten. Ossi on innoissaan nyt ottamassa koppeja aina kun vain saa.... Vähän vain on hankalaa tuon kankaisen frisbeen kanssa ja olikin puhetta miehen kanssa että heti kun tilanne sen mahdollistaa, niin käydään ostamassa kunnon frisbee Ossia varten.

Treenit ovat menneet tokon suhteen ihan hyvin, mutta damin noudossa on ollut vaihteluja. Muuten tuo kyllä aina hienosti sen perusasentoon, mutta välillä ulkoa kuuluvien lasten leikkimisäänet saavat sen keskittymiskyvyn herpaantumaan ja alkaa vain kuuntelemaan mitä siellä tapahtuu. Sitten ehtiikin jo unohtaa mitä piti tehdä ja tulee luokse ilman damia. Mutta kun sanotaan uudestaan käsky, niin sitten lähtee hakemaan ja palauttaakin hienosti.

Sitten juhannuksen vietosta. Juhannusaattona oli ensin tapahtumia kotipihalla ennenkuin illemmalla lähdettiin ajelulle. Neljän maissa iltapäivällä pihaan tuli pillit ulvoen ambulanssi, paloauto ja poliisi. Paloauto lähti jo muutaman minuutin jälkeen, mutta ambulanssi ja poliisit olivat puolisen tuntia. Poliisit kävelivät edestakaisin meidän parkkipaikalla ja yksi otti jokusen kuvankin ja mielestäni tähtäsi kameralla viistosti maahanpäin. En kyllä tiedä mitä on tapahtunut ja mitä siinä sitten oli, mutta kun lähdettiin ajelulle siinä iltayhdeksän maissa, niin mitään ei kuitenkaan maassa näkynyt kun siitä ohi mentiin... Porvooseen mentiin ja kierreltiin vähän ja sitten parkkeerattiin auto Porvoonjoen rantaan ja alettiin juomaan kahvia. Ne kun oli keitetty valmiiksi termariin. Sitten lähdettiin kotiinpäin, mutta poikettiin ensin "meidän" rannan kautta jotta Ossi pääsi vähän kahlaamaan.

Eilen juhannuspäivänä oltiin kotona muuten, mitä nyt käytiin Ossin kanssa rannassa. Ossi jopa uikin muutamia kertoja!  Otettiin sen kelluva vesilelu mukaan jota sitten haki. Me ollaan siihen vielä sidottu naru kiinni, jotta lelu ei pääsisi karkaamaan liian kauaksi merelle, mutta nyt se sitten lipesikin miehen kädestä ja mies yritti saada Ossin hakemaan sitä ja Ossi uikin pienen matkaa, mutta eihän se sitten kuitenkaan uskaltanut ja niin jouduttiin katsomaan kun vesilelu vaan loittoni loittonemistaan... Ajattelin jo että onko se nyt kokonaan menetetty kun ei pystytä uuttakaan ostamaan, mutta aikamme kun sitä seurattiin, niin nähtiin että se alkoi pikku hiljaa palautua takaisin rannan suuntaan ja noin 500 m päähän tästä paikasta missä oltiin. No, tavarat mukaan ja lähdettiin kävelemään sinne päin ja katsottiin kun lelu tuli pikku hiljaa lähemmäksi. Ossia alkoi jo ahdistamaan tuossa vaiheessa sen verran että alkoi haukkumaan ja katsoi meitä siihen malliin että jos me oltaisiin haettu sen lelu merestä.. No, sitten kun oli enää ehkä 2-3 metrin päässä rannasta, niin mies ja Ossi lähtivät ihan rantaan ja tuossa vaiheessa Ossia kiinnosti se lelu jo siinä määrin, että lähti kuin lähtikin uimalla hakemaan sen ja oli sitten tyytyväisen näköinen sen jälkeen kun kävi itse hakemassa.

Sitten tultiinkin aika pian jo kotiin ja mies alkoi järjestämään grillausta. Meillähän on se sähkögrilli josta mainitsin viime vuoden kesän kirjoituksissanikin... Eli eilen avattiin sitten meidän grillauskausi pihvin merkeissä ja tänään grillattiin makkaraa.

Eilen sitten minulla paloi jonkin verran käsivarret, varsinkin oikea vähän pahemmin ja kyllä sitten kuumotti illalla. Tänään sitten lähdettiin puolilta päivin ensin koirapuistoon ja sitten rantaan sen jälkeen. Koirapuistossa Ossi saikin juoksukavereiksi tosi nopeita koiria... liekö greyhoundeja vai mitä... en osaa sanoa rodusta niin tarkkaan, mutta tosi kovaa ne meni. Ossikin jo katsoi että ei kyllä pysy noiden matkassa ja jäi katsomaan niiden menoa meidän lähelle. Mutta pääsi Ossi varsinkin toisen kanssa juoksemaan ja selvästi se hidasti sen verran vauhtia että Ossi pysyi hyvin matkassa ja juoksivat rinta rinnan. Ja selvästikin Ossi kyllä nautti kun pääsi pitkästä aikaa juoksemaan. Kuviakin otettiin ja laitan niitä tähän lopuksi... samoin pari videota, jotka lisään tuonne videot - osioon.

Koirapuiston jälkeen mentiin tosiaan rantaan, sitä ennen poikettiin vain hakemassa kaupasta jäätelötuutit. Maistuikin sitten rannalla syötynä. Ensin vaan kun päästiin rantaan, niin päästettiin Ossi veteen ja siellä sitten seisoi ja katsoi meitä innokkaan odottavana kun muisti että oltiin otettu sen vesilelu mukaan. Nyt lelu ei päässyt karkuun, mutta ei kyllä Ossikaan lähtenyt uimaan. Sen kyllä olisi tehnyt selvästi mieli kun lelu oli muuten sen verran ulottumattomissa ettei kurkottamalla saanut, mutta ei vain uskaltanut ottaa sitä viime liikettä...

Nyt sitten onkin taas arki alkamassa ja miehellä iltavuoroa tulossa. Tosin torstaina on sitten vapaapäivä kun joutuu lauantaina töihin. Mutta nyt alan laittamaan niitä kuvia ja kun on laitettu, niin lisään ne videolinkit josta pääsee katsomaan ne pari videota koirapuistosta...

^  Löytyipä tuommoinenkin jonka mies otti viikko sitten sunnuntaina. Ossi leikki tuollaisella rievulla ja meni sen alle...

^  Tässä taas mainio ravistuskuva...

^  Kurotusta kurotusta, mutta ei uskalleta lähteä tuosta uimaan...

Ja lopuksi vielä jäi sanomatta että kun tänään syötiin grillimakkarat parvekkeella, niin onnistuin sitten polttamaan lisää itseäni, tällä kertaa käsivarsien lisäksi kasvoja... rannalla osaksi ja nyt lisää...