Lauantai ja 26.päivä. Viimeinen päivä joulun pyhistä siis menossa ja kohta jo ohikin. Sitten enää sunnuntai ja sen jälkeen alkaa taas arki ja miehellä työt. On ollut kiva kun ollaan oltu kaikki yhdessä ja harmi että ovat jo loppumassa.

Treenejä ollaan pidetty nyt joka päivä ja välillä Ossilla on pientä liikayrittämistä kun on niin energisellä päällä. Meinaa melkein käsistä lähteä. Joskus on seuraaminenkin ollut ensi alkuun pomppimista, mutta sitten on jatkunut aivan hienosti. Ja nyt näin jouluna huomaa että kinkun palaset on aika hyvä motivaatio tehdä tokojuttuja.  Ei nyt paljoa sille anneta, sellaset pikku nökäreet vain, mutta maistaa sen kuitenkin ja seuraaminenkin on aivan huippua kun on kinkkua tarjolla. Noutokapula ei vieläkään oikein onnistu, Ossi ei vain miellä jotenkin sitä noutoesineeksi, luulee että se on lelu jota voi järsiä ja on sitten pitänyt estää moiset touhut. Paikalla makuu sujui eilen loistavasti.

Jouluaattona oltiin siis kotona ja Ossia kiinnosti kinkku tavattomasti ja nuoleskeli kovin huuliaan. Sama juttu oli riisipuuron ja sekahedelmäkiisselin kanssa. Tuosta kinkusta vielä, että kun Ossi näkee että on saamassa sitä, niin kuolaa valuu ihan solkenaan lattialle. Eilen miehen äidin luona käydessämme kuului vaan ropina, ihan kuin vettä olisi satanut kovaa ikkunaan, mutta olikin Ossin kuola jota tippui kummastakin suupielestä lattialle...

Tänään käytiin sitten päivällä ensin koirapuistossa Ossin kanssa. Siellä oli ennestään yksi koira (mielestäni oli bokseri), josta Ossi sai sitten juoksukaverin. Jonkin aikaa juoksivat ja sitten ajateltiin että jatketaan matkaa eteenpäin ja aletaan kiertää aitausta ja sanottiin Ossille "tule, mennään" ja Ossi lähti saman tien kaverinsa luota ja tuli meidän luokse ja jolkutteli sitten vierellä.  Otettiin myös pariin eri otteeseen luoksetuloharjoitukset siellä. Ensin vielä silloin kun se toinen koira oli siellä, tosin aitauksen toisessa päässä, mutta kuitenkin. Hienosti Ossi tuli meidän luokse. Sitten taas myöhemmin kun Ossi oli melkein aitauksen toisessa päässä ja me toisessa, niin kutsuttiin taas luokse viheltämällä pari kertaa, joka tarkoittaa sille luoksetuloa. Ossi lähti juoksemaan saman tien suoraan meidän luokse. Siis aivan loistavaa, että malttoi tulla tuolla luokse ja saikin kyllä ansaitut kehut upeasta työstä.  Sitten syötiin ja sen jälkeen alettiin lähteä vanhempieni luokse, joka tarkoitti sitä että Ossin piti jäädä sitten kotiin.

Huomenna olisi tarkoitus taas mennä koirapuistoon. Pääsee Ossi nauttimaan vielä lumihangessa juoksemisesta ennen arjen tuloa jolloin on taas vallan hihnassa kulkemista.

Lopuksi laittelen tähän kuvia jouluaatolta. Otettiin tänään koirapuistoreissultakin, mutta niitä ei ole vielä siirretty koneelle, joten myöhemmin sitten.

Tässä Ossi katselee lahjapaketteja ja odottaa koska pääsisi hakemaan omansa.

Nyt on lupa tullut ja haistellen tutkitaan mitkä olisi omat lahjat...

Välillä piti sitten mennä tutkimaan kuusta vähän tarkemminkin...

Ensimmäinen lahja otettu ja syöty (lahjapapereineen päivineen...  ) ja tutkimassa olisiko vielä jotain lisääkin tulossa...

Oma paketti löydetty ja tässä sitä avataan...

Ja tuollainen lelu sitten paljastui paketista. Tässä ollaan jo hieman väsähdetty sen kanssa leikkimisestä. Tuon lelun keskellä on vinku joka muistuttaa vähän sorsan ääntä ja jokaisessa kulmassa on myös omat vinkunsa, joiden ääni on korkeampi.

Lopuksi vielä kuva meidän kuusesta, joka tänä vuonna on tekokuusi koska Ossi söi viime vuonna neulasia niin paljon. Ei siitä kyllä paljoa erota onko aito vai ei... On Ossi muutaman kerran haistellut, mutta muuten on mennyt hyvin.