Perjantai. Taas viikonloppu tulossa ja sunnuntaina onkin jo ensimmäinen adventti. Ei kyllä yhtään tunnu siltä kun ulkona on +7 lämmintä ja vettäkin on sadellut harva se päivä. Tarkoitus olisi kuitenkin laittaa ensimmäiset jouluvalot tuolloin ja ne menee parvekkeelle. Siitä sitten pikku hiljaa lisäillään jouluisia juttuja kun päivät lähenee aattoa.

Treenejäkin on tullut nyt pidettyä melkein joka ilta. Ossi on niin innokas että meinaa välillä mennä käsistä koko touhu, mutta lopulta kuitenkin onnistuu. Seuraaminenkin on ollut ajoittain pientä pomppimista alkuunsa ja sen jälkeen onkin sitten hienoa seuraamista. Ulkonakin on seuraaminen parantunut. Välillä tulee moniakin koiria vastaan lenkillä ja sitten kun sille vain sanoo "seuraa", niin Ossihan seuraa hienosti eikä yritäkään vetää toisten koirien luo kuten ennen. On tosin poikkeuksiakin, mutta siis selkeästi useammin menee ohitukset hienosti. Ei sen puoleen, tuota seuraamista ollaankin suht tiiviisti harjoitettu nykyään ja ehkä se lienee sitten tuottanut tulostakin.  Sitten ollaan aloitettu uudestaan hieman tiiviimpää luoksetulo harjoituksia koska Ossi ei meinaa tulla millään luokse kun pitäisi mennä sen kanssa lenkille ja kutsutaan luokse. Lähtee vain joka kerta karkuun ettei tahdo ulos... En tiedä mikä siinäkin on, pitääkö sitä vain jonain leikkinä vai eikö halua rapaantua vai mikä lie. Eikä siis kyse ole vain pimeään aikaan viemisestä että jos pelkäisi, vaan myös valoisaan aikaan on ihan sama juttu. Ei vain ole kiva kun miehellä on aamulla kiire sitä viemään ulos ja sitten alkaa temppuilla. Ja kun lopulta pääset laittamaan pantaa, niin heittäytyy kyljelleen maahan ihan vetelänä eikä suostu nousemaan millään. On sitten ollut aina väkisin raahaamista koska ei ole ollut aikaa odotella tai myöhästyy töistä.

Uusi juttu mistä Ossi tykkää, on se että potkitaan tennispalloa. Eli Ossi joko heittää suustaan, työntää kuonollaan tai tassullaan palloa kohti ja sitten itse potkaistaan se takaisin Ossin eteen ja tätä tehdään välillä monta kertaa perätysten.

Mutta viikonloppu olisi siis tulossa. Saa nähdä päästäänkö tänään kauppaan vai meneekö huomiselle. Miehellä on mennyt ylitöiksi joka päivä tällä viikolla, mutta tänään yrittää päästä lähtemään ajoissa jos sitten ehdittäisiin käydä siellä kaupassa. Huomenna kun olisi muutenkin ihan tarpeeksi tekemistä. Ikeassa olisi tarkoitus käydä katsomassa kehyksiä ja sitten tehdä uusia ja myöskin vähän halvempia tauluja verkkokauppani sivuille myyntiin. Nykyiset laadukkaat pidettäisiin edelleen, mutta lisäksi tulisi sitten myös halvempia tarjolle. Myyräsukat ovat menneetkin hyvin kaupaksi, mutta on niitä silti vielä jäljelläkin. Tänään tulikin myytyä taas yksi pari.

Huomenna pitäisi vielä lisäksi leipoa joulukakku. Sunnuntaina ei ehdi kun mennään miehen äidin luona käymään. Keittiön kaapeistakin puuttuu vielä puolet pesemättä, saa nähdä koska senkin ehtii tekemään loppuun.

Sitten eilen tuli taas kirje mitä ei olisi halunnut tulevankaan eli vuokrankorotusilmoitus. Aivan järkyttävän paljon vuokra nousee kuussa. Ennen nousi kympin verran kuussa ja viime vuonna 20 euroa kuussa ja nyt taitaa olla jo vähän ylikin sen. Alkaa tulla jo raja vastaan mitä voidaan maksaa. Tällä kun maksaisi jo hienosti lainaakin omasta asunnosta... mutta kun ei vain löydy sellasta kivaa tai jos on kivaa, niin vastikkeet sun muut sähkölämmitykset jne. nostaa kuukausittaiset menot sitten liian suureksi mihin on varaa ja siksikin on sitten jäänyt vaikka muuten olisi ollut aivan ihana asunto. Ja täällä lähellähään ei ole mitään sopivaan hintaan, pitää katsoa kauempaa, joten myös matkakulut ovat sitten jollain satasella alkavia missä olisi sen hintaisia asuntoja, jotta olisi mahdollisuuksia...

Tänään meidän parvekkeelle tuli sitten pariinkin eri kertaan kissa ja vielä sama kissa. Ossia kiinnosti kovin ja seurasi sitä parvekkeen oven ikkunasta korvat pystyssä ja häntä jäykkänä. Se kissa olisi halunnut selvästi tulla sisälle, raapi oven lasia ja naukui surkeana ja sitten kun menin katsomaan ovelle, niin nosti oikein toista etutassua ylös ja katsoi anovasti... Vähän kävi sääliksi kun toista selvästi palelsi. Mutta sitten lähtikin pois ehkä noin tunniksi tai hiukan yli ja tuli taas uudestaan naukumaan siihen ovelle ja pyrki sisälle. Tällä kertaa puin sitten takin päälle ja ajattelin mennä katsomaan, mutta kun pääsin parvekkeelle, niin meni piiloon ja äkkiä luikahti sitten yhdestä aukosta takaisin ulkopuolelle. Taisi sitten huomata ettei kuulukaan tähän asuntoon kun menin ulos. Ainakaan sittemmin ei ole enää naukumista kuulunut, joten liekö päässyt kotiinsa kenen kissa sitten lieneekään. Luultavasti on samasta talosta, ainakin olen joskus nähnyt vähän samaa näköä olevan...

Mutta tämmöistä tänne. Kellokin on jo hiukan yli kuuden, joten ei mies sitten päässytkään ajoissa lähtemään... Hyvää viikonloppua kaikille!