Maanantai ja 3.1. Eilen käytiin taas koirapuistossa ja johan riitti tapahtumia sillekin reissulle ja ne tapahtumat eivät olleet mitää kovin kivoja. Ensinnäkin kun sinne mentiin autolla, niin tiet on kapeita hiekkateitä ja näin talviaikaan vielä kapeampi ja reunoilla paljon lunta, joten ohituspaikkoja tosi harvassa. No, eikös vain sitten tullut auto vastaan eikä siitä suoraan ohi päässyt. Toisella autolla olisi ollut vain n. 20 metriä peruutettavana, mutta ei voinut peruuttaa sinne levennykselle, joten meidän oli sitten pakko peruuttaa muutama sata metri! kun toinen ei suostunut. Ossiakin alkoi jo hirvittää. Lopulta päästiin vähän leveämmälle kohdalle ja vastaantullut auto pääsi ohi.

Loppumatka sujui sinne kommelluksitta, mutta kun Ossi oli jo koirapuiston portin takana vapaana, niin siellä olleiden isojen koirien omistaja sanoikin ettei välttämättä tule toimeen keskenään kun sen koirista yksi oli uros, muut narttuja (näitä koiria oli 5 tai 6). Sanoi että tuli vasta vartti sitten ja mies sitten vastasi sille että käydään tässä välissä tuossa rannalla. No, siellä käytiin ja tultiin autolle ja nähtiin että on koiriensa kanssa vielä siellä, joten mies laittoi Ossin autoon ja itsekin menin istumaan sinne. Mies jäi nojailemaan joksikin aikaa ulos kunnes tuli kylmä ja tuli sisälle. Odoteltiin ehkä vielä vartti ja mies alkoi jo sanoa että meinaakohan se olla koko päivän siellä ja sanoin että pitäis varmaan käydä kysymässä että onko kauan siellä kun alkaa tulla kylmä odotellessa. No, mies lähti kysymään ja oli sitten sanonut että ehkä se sittenkin onnistuisi koska sinne oli mennyt toinenkin uros tällä välin ja hyvin olivat tulleet toimeen. Niinpä mies tuli autolle ja päästiin sitten aitauksen sisäpuolelle.

Ensi alkuun kaikki meni hyvin, sitten alkoi pari noista isoista koirista tappelemaan leikillään keskenään. Kaikki muut koirat katsoi niitä (koiria oli yhteensä kymmenkunta). Meni vähän aikaa niin siellä ollut toinen kultainen noutaja alkoi vähän rähistä Ossille ja Ossi sitten vastasi siihen ja sen jälkeen olikin ihan totinen koiratappelu näiden kahden välillä. Se toinen puri Ossia vielä selkään. Sen toisen koiran omistaja alkoi irrottaa omaa koiraansa ja mies veti Ossia pois, mutta sen toisen koiran hampaat otti sitten miehen käteen sillä seurauksella että alkoi vuotaa verta kädestä. Kun yritti ottaa paperia taskusta, niin sitten tuli takkikin veriseksi. Mies sanoi sitten että lähdetään ja laittoi Ossia kiinni, mutta sitten nähtiinkin että se noutaja lähti omistajineen pois ja samoin niistä isoista koirista se uros vietiin autoon. Sanoin sen miehelle ja vastasi sitten että ehkä sitten ollaan vielä vähän aikaa kun tuli uusia koiriakin pari (rottweileria).

Taas kaikki meni ensin hyvin kunnes molemmat rottweilerit tulivat haistelemaan Ossia ja Ossin mielestä vähän turhan tarkkaan ja pitkään, niin alkoi murista niille varoittavasti. Kun vain jatkoivat, niin Ossi alkoi jo haukkua ja rähistä niille, mutta onneksi eivät ehtineet tehdä mitään kun mies kiskoi Ossin jo pois ja sanoi että nyt riittää ja laittoi Ossin kiinni ja mentiin autoon.

No, sitten päästiin just parkkipaikalta kapealle tieosuudelle kun tulikin auto vastaan suht reippaasti. Ehti onneksi pysäyttää ja mies alkoi peruuttaa koska se parkkipaikka oli ihan selän takana. Tämän toisen auton kuski ei sitten malttanut odottaa että oltaisiin päästy kokonaan sivuun vaan alkoi tulla kohti. Mies sattui ajamaan liian läheltä penkkaa ja joutui tulemaan vähän eteenpäin ennenkuin jatkoi peruuttamista ja kun pääsi hieman sivumpaan, niin toisen auton kuski olikin jo vauhdilla tulossa ja melkein törmäsi meidän auton kylkeen. Miehellä tuli kiire yrittää päästä äkkiä reunemmaksi hankeen ja samassa se toinenkin kuski huomasi että onpa tiukka paikka ja käänsi autonsa äkkiä sivuun. Autojen väliin jäi vain muutama sentti rakoa, joten todella lähellä oli kolari.

Ensin näytti siltä että jäätiinkö siihen hankeen jumiin, mutta päästiin sentään liikkeelle vaikka hankalaa oli kun se toinen auto oli melkein kiinni. Lopulta päästiin takaisin parkkipaikalle ja mies ajoi auton sivuun jotta se toinen auto pääsisi tulemaan. Mutta eipä sitten päässytkään vaan se oli jäänyt siihen hankeen kiinni. Mies sanoi että pakko lähteä auttamaan ja lähti juoksemaan. Eikä se auto lähtenyt vaikka sitä työnsi. Sitten siihen tuli toinen mies eikä sittenkään auto lähtenyt vaikka oli 2 työntämässä. Mies juoksi autolle hakemaan lapiota ja sanoi että pitää mennä kaivamaan kun ei muuten lähde. Kaivoi ensin vähän ja sitten yrittivät työntää, mutta ei liikkunut mihinkään, joten piti kaivaa vielä lisää ja aika paljon kunnes kokeilivat taas työntää ja lopulta auto lähti liikkeelle ja saivat sen takaisin tielle. Mies juoksi autolle lapion kanssa ja se toinen auto tuli siitä ohi ja kiitteli vielä avusta. Tämän jälkeen päästiin lopulta lähtemään. Matkalla tuli vielä auto, mutta onneksi oli levennys lähellä ja päästiin kommelluksitta ohi siitä.

Mutta olipahan siis aikamoinen reissu ja tapahtumia riitti...

Lopuksi vielä kuvia sieltä koirapuistosta ja sitten meidän talojen vierestä ja lumimäärästä. Mies seisoo Ossin kanssa jalkakäytävällä ja vieressä on lunta joka yltää miestä kaulaan asti eli toisin sanoen on n. 180 cm verran lunta siinä. 70 cm on satanutta lunta, loput muualta tuulen mukana tuiskunutta ja katolta tippunutta. Aurattua lunta ei ole siinä lainkaan. Eli melkoinen määrä lunta täälläpäin...