Keskiviikko ja 15.12. Siis huhhuh, mihin tämä aika oikein katoaa. Suunnilleen kuukausi kulunut kun viimeksi olen tänne laittanut jotain. Monesti on pitänyt, mutta aina se on sitten jäänyt tai ei ole ollut aikaa. Kuviakin on tullut taas napattua, joten lisäilen niitäkin.

Mistähän sitä oikein alkaisi.... vaikka Ossin treeneistä. Tokoa ja damin noutoa ollaan edelleen treenailtu melkein päivittäin. Joskus on ollut vain sellaista että pistetään Ossi odottamaan toiseen päähän asuntoa sillä aikaa kun jemmataan nameja ympäri olohuonetta. Sitten kun on jemmattu, niin sanotaan "etsi" ja Ossi juoksee vauhdilla etsimään.  Kovin se nenäänsä aina käyttää, kuono lattian lähellä mennä viilettää häntä heiluen kun on niin kivaa. Selvästi sillekin mukavaa vaihtelua muihin treeneihin vaikka onkin aina yhtä innoissaan niistäkin. Mutta vaihtelu taitaa virkistää sitäkin. Treenit menee hyvin ja nyt Ossi taitaa jo kapulan noudon hyppyesteenkin takaa. Tätäkin harjoiteltiin ensin niin että hyppäsi pelkästään ja sitten kevyemmällä noudolla eli damilla ensin ja vasta yhtenä iltana otettiin tuota kapulan noutoa esteen takaa ja tosi hienosti meni.  Samoin Ossilla alkaa tuo peräpääkin toimia paremmin kun tulee sivulle. Jos ei mene kerralla hyvin, niin etuosa pysyy paikallaan ja siirtää vain takapäätänsä että tulee suoraan linjaan... Hauska katsella sitä kun se tietää itsekin että nyt menee hyvin, on jotenkin niin innokkaan ja onnellisen oloinen siitä...

Sitten asuntoasiaa. Mies on alkanut enempi nyt miettiä kaikkea ja yksi paikkakunta on tullut nyt uutena mistä haetaan eli Nurmijärvi ja nimenomaan Nurmijärven keskusta, ei muut kylät. Tuolla löytyy halvempia asuntoja kuin muista kylistä. Ja sitten ollaan otettu Lohjakin taas uudestaan käsittelyyn. Sen verran paljon on ollut harmeja taas junissa näillä keleillä, joten mies tuumaili ettei kyllä hyvä seuraa jos junalla kulkisi kun niin usein myöhästelevät ja sitten myöhästyisi töistäkin jatkuvasti... Bussit tuntuvat kulkevan paremmin, joten aletaan katsoa nyt näitä joista pääsee hyvin bussillakin. Toivottavasti onnistaisi!

Talvikin sitten tuli aikaisin tänä vuonna, jo marraskuussa ja kun ei sulanut kertaakaan siinä ihan kaikki, niin talven voisi sanoa alkaneen silloin. Mutta on tässä ollut kyllä melkoisia ilmoja taas tänäkin talvena ja lunta on pyryttänyt enemmän kuin tarpeeksi. Yli puoli metriä tuota lunta on.  Aurat eivät pysy enää ajantasalla eikä lumien poiskorjaajat. Niinpä osa teistä on kamalassa kunnossa ja tosi kapeita kun lumet on parkkipaikoilla ja autoja sitten ajotiellä... näin ainakin täällä meillä päin. Sitten autolla mahtuu just ja just yksi auto kerrallaan menemään, mutta vastaantuleva joutuu odottamaan eli kaksikaistainen tie on tullut yksikaistaiseksi. Paikka paikoin aurausvallit teiden varsillakin menevät n. parin metrin korkeudelle. Melkoisia lumimääriä ja talvi kuitenkin vasta alussa, niin saa nähdä minkä verran sitä lunta oikein tulee olemaan loppujen lopuksi...

Joo, joulukin olisi sitten kovaa vauhtia tuloillaan. Kaikki leipomukset on nyt leivottu ja siivouksetkin lattioiden pesua ja mattojen tamppausta lukuunottamatta. Ylihuomisesta viikon päästä onkin sitten joulu. Pitäisi alkaa kaupasta ostelemaan niitä laatikoitakin.... Kinkku onkin jo varattu. Joulukortitkin laitettiin postiin jo viikko sitten.

Mutta joo, sellaista tänne, nyt niitä kuvia....

^ Nuo ylläolevat kuvat on otettu koirapuistossa 21.11.

^ kutina iski

^ Ylläolevat 3 kuvaa on otettu rannalta 28.11.

^ Yllä olevat 7 kuvaa on otettu koirapuistossa 28.11.

^ Yllä olevat 3 kuvaa on otettu 5.12. kahdelta eri rannalta. Lunta on tosin tullut paljon enemmän sen jälkeen kun nuo kuvat on otettu.